Az énekes papája egy ezermester

http://www.stop.hu/articles/article.php?id=550064

 

Rácz Gergőről köztudott, hogy nem csak öltözködési stílusában szereti az egyedi dolgokat, hanem a családjával is szoros kapcsolatot ápol. Édesapja keze munkája fellelhető a zenész klipjeiben, sőt a színpadi díszletekben is.

Gergő elképzelései alapján Kálmán bácsi a Magyar Dal Napjára speciális mikrofonállványt készített fiának, a rajongók legnagyobb örömére, hiszen a fiatal sztár a könnyen mozgatható állvány segítésével fergeteges show-val lepte meg közönségét.

"Különösen fontos számomra ez az állvány, mert édesapámmal közösen készítettük. Volt egy elképzelésem, amit elmeséltem neki, ő pedig formába öntötte. Igazi csapatmunka volt, így pont az a dizájn született meg, amit megálmodtam" - mondta az énekes.

 

 STOP
Forrás: STOP/Star


 

 Ahogy Rácz Gergő szereti

http://www.stop.hu/articles/article.php?id=536012

Rácz Gergő nagy családban nőtt fel, ráadásul a nagyszülők vidéken éltek, így természetes volt, hogy sohasem válogatott a különféle ételek között. Az énekes gyakran jár külföldre, és szereti kipróbálni a különféle ízeket. Ám mostanában már igyekszik odafigyelni arra, hogy mit eszik.

"Szénhidrátot csak reggelire fogyasztok, utána már csak zöldségek, gyümölcsök és némi hús következhet. Ezek közül leginkább a szárnyas ételeket szeretem. Szinte mindegy, hogyan vannak elkészítve, de amikor az idő engedi, akkor a kerti grillen lehet fantasztikus pácolt húsokat sütögetni. Ennek persze a hangulata is egészen más. A barátaimmal gyakran járunk össze és nincs kellemesebb nyári este, mint amikor együtt készítjük a vacsorát." - nyilatkozza Rácz Gergő.

Pácolt csirkemell faszénen sütve
Hozzávalók: 1 gerezd szétnyomkodott fokhagyma, 2 evőkanál méz, 1 teáskanál őrölt fahéj, 4 evőkanál sherry, 1 evőkanál szójaszósz, egy csipet őrölt bors, fél teáskanál őrölt szegfűszeg, 4 evőkanál hideg fekete tea

A hozzávalókat összekeverjük, a grillezendő hús mindkét oldalát megkenjük, és fedővel letakart fémedényben a hűtőszekrénybe tesszük. A pácolási idő letelte után a húsokat a grillen kisütjük. Grill hiányában akár serpenyőben is kipróbálhatjuk. A sütés folyamán kenegessük a marinádot a húsra, így az még ropogósabb és pikánsabb lesz.

Cukkini saláta
Hozzávalók: 50 dkg (saláta) cukkini, 2-3 darab szárított paradicsom, 10 szem fekete olajbogyó, 3 szál újhagyma, menta levelek, fél citrom leve, 1 evőkanál fehérborecet, 4 ek olívaolaj, só, őrölt bors

A cukkinit mossuk meg, elejét és végét vágjuk le. Éles késsel vágjuk fel vékony karikákra. A szárított paradicsomot kockázzuk fel, az olajbogyókat és az újhagymát karikázzuk fel.
Az öntethez csavarjuk ki a citrom levét, keverjük el az ecettel, sóval és borssal, majd dolgozzuk bele az olívaolajat. Az öntetet öntsük rá a salátára, és óvatosan, de alaposan keverjük össze. Tálalás előtt szórjuk meg vékony csíkokra vágott mentával.

 

 STOP
Forrás: STOP/Star

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Oldalmenü
Naptár